LotsArt’s Make-up workshop

Een paar weken geleden heb ik mijn allereerste try-out workshop gehouden. Ik had een paar van mijn beste vriendinnen gevraagd om als workshop deelnemers te fungeren, zodat ik kon kijken of het geen ik had voorbereid goed zou lopen. Ik ben natuurlijk partijdig, maar ik vond het zeer geslaagd;)

Het idee

Het idee voor deze workshop kwam natuurlijk in eerste instantie vanuit mijn eigen enthousiasme. Ik hou van tutten en heb een make-upcollectie waar je U tegen zegt. Mijn grootste guilty pleassure is het bekijken van beautyblogs. Ik bekijk how to filmpjes, lees informatie over (nieuwe) producten en noem het maar op. Dit doe ik al zolang als er beautyblogs bestaan en daarom durf ik met overtuiging te zeggen dat ik veel weet op het gebied van make-up. Ik word vaak om advies gevraagd als het om make-up gaat. Welk product kan ik het beste gebruiken voor … ? Is er een goedkoop alternatief voor..? Wat kan ik beter van een high-end merk kopen? Welke kwast gebruik je waarvoor? Hoe moet je contouren? Welke kleur foundation past het best bij mijn huid? Hoe maak ik een natural ooglook? Hoe maak ik een smokey eye? enzovoorts. Ik vind het leuk om andere mensen op te maken en tips te geven. Inmiddels maak ik wekelijks vriendinnen voor een bepaald feestje, heb ik al een aantal bruidjes van make-up voorzien en heb ik meegewerkt aan een fotoshoot voor fitgirls.nl (lees hier de post over fitgirls.nl). Daarnaast post ik natuurlijk op deze site af en toe een filmpje over make-up en ook hierop zijn de reacties altijd leuk. Iemand vertelde me laatst dat ze zich in de badkamer aan het opmaken was en haar ipad op de wastafel had gezet, zodat ze mijn stappen na kon doen. Ook krijg ik geregeld foto’s van producten die meiden hebben aangeschaft op mijn aanraden. Leuke dingen!

Oke, terug naar de workshop.. Ik heb in de afgelopen maanden veel nagedacht over hoe ik dit wilde gaan vormgeven en kwam tot de conclusie dat ik het vooral low-key wilde houden. Wat ik daarmee bedoel is dat ik het idee wil creëren dat je gewoon een gezellig meiden avondje hebt met je vriendinnen voordat je naar een feestje gaat. Meestal hoort daar genoeg te snaaien bij, een paar drankjes, een muziekje en dan natuurlijk make-up. Ik zit er bij om je stap voor stap uit te leggen hoe je een bepaalde look creëert (en natuurlijk om je glas gevuld te houden;)). Wat ik ook belangrijk vind is dat de workshop toegankelijk is voor iedereen. Wat mij opviel bij workshops die ik via google tegenkwam was dat de workshop vaak wordt aangeboden in combinatie met gebruik van high-end make-up merken. Dit is tof en dat doe ik ook wel, alleen vind ik het juist belangrijk om te laten zien dat goede make-up echt totaal niet veel geld hoeft te kosten. Dit laat zien dat make-up dus voor iedereen is en voor elk geschikt budget. Op deze manier is het dus veel makkelijker om er thuis mee aan de slag te gaan. Dat is wat ik wil. Dat je dingen leert die je thuis kan makkelijk kan toepassen!

Mocht je het leuk vinden, klik dan vooral even op deze link, waar nog meer uitleg staat over de workshop. (nog meer? ja, nog meer)

 


Aan mijn chicks (chan dirk sel floor en liek): jullie waren voortreffelijke studentes!
Liek: bedankt voor het filmen en het maken van deze top promo <3

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “LotsArt’s Make-up workshop”

  1. Ingrid avatar
    Ingrid

    Wat leuk, Lot, ziet er professioneel en uitermate gezellig uit !
    Lieke, complimenten voor het geweldige promotiefilmpje.

    We wachten op een workshop voor de ( wat) oudere dames, er zijn al een aantal gegadigden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *