Follow your heart

Ik weet niet of het nu komt doordat het eindelijk lente is (I HATE WINTER EN HERFST) of dat er nu dingetjes lopen waar ik erg blij van word, maar ik zit op een persoonlijk doorbraakje. In mijn vorige Lotzooi (deel 2) schreef ik dat ik soms een beetje twijfelde aan wat ik aan het doen was. Het hele LotsArt, en dat ik bang was dat de flow er een beetje uit was en dat onzekerheid een beetje de loop met mij nam. Mijn gedachtes gingen met mij aan de haal waardoor ik er steeds meer van overtuigd was dat het geen ik mee bezig was misschien toch allemaal niet zo slim was.

To study or not to study

Belangrijke reden voor die twijfel was ook, omdat ik eigenlijk nog aan het studeren ben. Afgelopen december heb ik mijn Bachelor Pedagogische Wetenschappen behaald. Ik had eigenlijk in februari moeten beginnen met de master Orthopedagogiek. Omdat het studeren en met name de stress die dat mij gaf, mij zoveel energie kostte, was ik bang dat wanneer ik weer zou beginnen ik weer volledig opgeslokt zou worden door de studie. Ik was bang dat dit ten koste zou gaan van het plezier in LotsArt en de leuke dingen die ik hier in die paar maanden had uitgehaald. Ik besloot om mijn studie nog even uit te stellen en wilde in september alsnog beginnen. De afgelopen weken hield dit mij alsnog weer veel bezig. Als ik in september wil beginnen, moet ik nu eigenlijk al opzoek naar een stage plek. Het idee dat mij dit straks weer zoveel (negatieve) energie op gaat leveren en het feit dat ik me serieus afvraag wat de meerwaarde is van deze master voor mij persoonlijk, heeft er voor gezorgd dat ik hier serieus over na ben gaan denken en het hier met veel mensen over ben gaan hebben.

Deze gesprekken gingen als volgt:

“Wat zie je jezelf het liefst doen het komende jaar, of misschien wel de komende jaren?”
– ” Ik zou het liefst LotsArt willen blijven doen, maar ik wil ook wat financiële zekerheid en bovendien zou ik het jammer vinden niks met mijn pedagogische achtergrond te doen, ook omdat ik dit erg leuk vind. Een parttime baan en daarnaast alle tijd en vrijheid om opdrachtjes te doen voor LotsArt lijkt me te gek.”
” Nou, daar heb je je antwoord toch eigenlijk al?”

Zo ongeveer verliepen de gesprekken met de meeste mensen die ik heb gevoerd. Haha, zo simpel kan het zijn. Eigenlijk weet ik het, maar er zit nog een stukje, ik weet niet, bewijsdrang? Gevoel van falen? ofzo in de weg.

Follow your (he)art

follow your heart

Maargoed, de knoop is dus doorgehakt, ik ga NIET beginnen aan mijn master in september. Wellicht nooit meer en misschien is dit zonde, maar mocht ik het toch ooit ergens voor nodig hebben kan ik dit altijd nog doen, want die pre-mastercertificaat die heb ik. Daarnaast moet ik zeggen dat het mij enorm oplucht om (even) niet meer te studeren. Ik heb vier jaar Docent Muziek gestudeerd (hbo behaald), toen een jaar pedagogiek op de HvA (propedeuse), en toen Pedagogische Wetenschappen (Bachelor behaald). In totaal vier onderwijs instituten, vier steden en zeven (bijna acht) jaar studie. Nu dus even niet meer. Halleluja!

Ik weet niet of dit interessant is om te lezen, maar wat ik hieruit heb geleerd, of aan het leren ben: Follow your HEART en in mijn geval ook: Follow your ART. 

 

Dit was mijn eerste erg persoonlijke update, volgende keer weer iets kunstig hoor, daarvoor bezoek je tenslotte deze site .:)

 

Joee

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat! De enige reden dat je email adres wordt gevraagd is om ‘serieuze’ reacties van spam reacties te kunnen onderscheiden. Je email adres wordt niet getoond op de site!

 

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Follow your heart”

 1. seestras loeters avatar
  seestras loeters

  liefde

 2. Willemijn avatar
  Willemijn

  Ik vind je een toppertje ❤️

 3. Floor avatar
  Floor

  Trots op jou en op je kracht om dit soort keuzes te maken <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *