lotsart 1 jaar

LotsArt 1 jaar!

 

Facebook herinnerde mij deze week aan het feit dat ik vorig jaar mijn eerste facepaint filmpje online had gezet. (zie hier de post en filmpje van mijn eerste facepaint). Ik maakte deze facepaint met totaal geen bedoelingen. Ik had een half jaar studievertraging en enorm veel tijd omhanden. Ik zag een plaatje op facebook en wilde deze namaken. Een jaar verder en tientallen facepaints en andere projectjes later vond ik het leuk om even stil te staan dat LotsArt (2.0) nu een jaar bestaat.. (1.0 bestaat al jaren, maar was zo goed als uitgestorven).

Bekijk hier een compilatie van het afgelopen jaar:

Dat ik nu een jaar later nog steeds bezig ben met LotsArt is een persoonlijk wonder. Mijn moeder noemt mij mijn hele leven al wervelwind en dit is in alle opzichten zo. Nog steeds als ik bij mijn ouderlijk huis ben geweest krijg ik daarna een appje in de familie app: “Lot, de wervelwind is ook weer thuis geweest“. Vaak wordt er kracht bij deze uitspraak gezet door een foto te plaatsen met een spoor van troep die ik achter heb gelaten.

fake-whatsap

bron: google 😉

Wervelwind, ook te interpreteren als een soort van onrustige chaoot (tautologie?), waar ik vaak veel last van heb. Ik raak snel uitgekeken op iets en ik vind het lastig om ergens volledig voor te gaan. Doordat ik veel wilskracht heb (noem het perfectionisme) lukt me dit toch wel. (Met meeegaa veel wilskracht heb ik de hbo opleiding docent muziek én de bachelor Pedagogische wetenschappen behaald). Vaker nog word ik onrustig, verveelt of onzeker en wil ik er het liefst totaal mee kappen. Hierdoor zijn er al vele hobby’s voorgegaan en vroegtijdig gekapt. Absoluut nummer 1, one day fly hobby: koken, hier heb ik wel te verstaan een halve dag van gedacht dat dit een nieuwe passie zou gaan worden (en niemand die ik ken zou beamen dat dit een succes was of is geworden).

God en nu ben ik de draad van het verhaal kwijt (told you: wervelwind). O ja, dat ik nog steeds bezig ben met LotsArt en dat dat een persoonlijk wonder is. LotsArt is voor mij veel meer dan een beetje tekenen op gezicht of doek. Het vraagt veel van mijn creativiteit, maar ook van mij persoonlijk. Het kan mij in tijden mega onzeker maken, dit is ook zo ’n tijd. Waar ben ik mee bezig? Moet je niet extra vaste dagen gaan werken en minder lotsarten? Hoe moet dit in de toekomst? en zo gaat het oneindig door. Grappig is dat deze onzekerheid, (hier hebben een aantal mensen mij op gewezen), te zien was in mijn laatste facepaints. Ik weet niet of dit zo is, maar het bewijst wel dat kunst therapeutisch werkt…

 

collage
–> Break the pattern to create a new one….
The pattern is voor mij de gemakkelijke gedachtegang die ook wel negatieve spiraal kan worden genoemd. Noem het beren op de weg. (#dagvandemetaforen). Ik ben er goed in. Hoe ik deze pattern kan breaken, geen idee. Focus op het goede, zeggen ze dan, dus dat doe ik bij deze:

 • Chocola
 • Wijn
 • Feestjes
 • Mac make-up
 • Brakdagen
 • Douchen

Nee serieus:

1 jaar LotsArt:

 • 22 celeb facepaints
 • 70 halloween facepaints
 • 17 schilderijen / muurschilderingen
 • van verrot naar hot met Lot – makeup workshop
 • Facepaint workshop (vanaf nu ook voor Kunsteducatie Nederland, bekijk mijn gedeelte op de site)
 • RUMAG
 • Fitgirls.nl
 • Bruidsmake-up
 • tattoo (jawel, Coen gaat sinds 3 weken door het leven met een tattoo op zijn arm die ik ontworpen heb)

Conclusie: genoeg om trots op te zijn!

Een wervelwind zijn is zo erg nog niet;)

LotsArt 1 jaar, hoezee!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

6 reacties op “LotsArt 1 jaar!”

 1. Lieke avatar
  Lieke

  #zotrots ❤️

 2. Lies avatar
  Lies

  Je kan met recht trots op jezelf zijn. Wat kan je toch veel mooie dingen maken.
  Vooral doorgaan met lot’s art en met wervelwinden.

 3. Joris avatar
  Joris

  Mooi stuk lot, trots op je!

 4. Heleen avatar
  Heleen

  Geweldig lot, super veel gedaan!
  Wees trots op jezelf, ik ben super trots (L)

 5. Kim avatar
  Kim

  Je bent een topper!

 6. Jos avatar
  Jos

  Een jaar rond
  Om helemaal draaiduizelig van te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *