Make-up, hoe te gebruiken?

Een waarschuwing vooraf: Ben je een man? Vrouw met veel kennis van make-up? of een vrouw die niks geeft om make-up?
–>  Kijk vooral niet verder, dit vind je (denk ik) niet interessant!

Let’s start:

Mijn zus is iemand die niet veel om make-up geeft en dus ook weinig make-up draagt. Het enige wat ze op doet is mascara en soms wat oogschaduw. Laatst heb ik haar opgemaakt. Ik ging in de weer met foundation, bronzer, wenkbrauwpoeder, blush, oogschaduw, eyeliner (enorm veel producten voor haar doen). Haar reactie nadat ik haar had opgemaakt: “Wow! en ik heb niet eens een make-up hoofd!”. Precies wat ze wilde: Fris, natuurlijk en niet te veel poespas.

Ze was om en vroeg me om foto’s te maken van de producten die ik gebruikte zodat ze die ook kon kopen. Nu wilde ik dit doen, maar ik dacht, ik kan dit net zo goed hier in een blogpost zetten, dus de producten die ik gebruik, maar ook hoe ik het opdoe. Misschien hebben meer make-up groentjes er wat aan;). (ja, jij ja)

Zie hier hoe ik deze producten bij mijzelf opdoe:

Best veel voor een ‘natural look’ zou je zeggen he? (Mijn vriend vond hier niks natuurlijks aan;)) Het is natuurlijk optioneel en er zijn natuurlijk producten die weggelaten zouden kunnen worden. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je de bronzer wat too much vindt, ik vind dit mooi en van mij mag dit ook wel zichtbaar zijn. Producten die ik sowieso vaak gebruik als ik ergens heen ga zijn: foundation, bronzer, wenkbrauwpoeder (misschien wel het belangrijkst!) en mascara.

En dan nu voor de echte noobs, nerds en Akkes (Tautologie!). Een korte beschrijving bij de producten:


Infallible 24 h – L’oreal  en Skin Foundation – Bobbi Brown 

Foundation LotsArt 2

Foundation dient als basis van je make-up en zorgt ervoor dat je huid er egaal en gezond uitziet. (Het dient er absoluut NIET voor om een lekker bruin kleurtje te krijgen! Daar gebruik je bronzer en blush voor!!) Eigenlijk haat ik foundation. De juiste kleur vinden is echt een crime en er zijn bij mij vele mislukte pogingen geweest (en nog steeds gaande) voordat ik de juiste heb gevonden. Niks lelijker dan een te oranje (indiaanerige), te lichte, of te donkere kleur. Oftewel, zoek de perfecte kleur die aansluit bij je hals en lichaam.


Sun Glow- Catrice (bronzer)

Bronzer blush highlighter Lotsart 2

Bronzer (de linker) gebruik je om te shapen /contouren. Dit betekent schaduw aanbrengen waardoor je, laat ik het zo zeggen, slanker lijkt in je gezicht (lang leven de optical illusion;)). Dit kun je zo moeilijk maken als je maar wilt (en dus enorm faken), maar met een kleine touch heb je al resultaat! Ik doe dit vaak alleen op mijn jukbeenderen. Keyword is hier: blenden (uitvegen/vervagen). Hoe meer je het vervaagt hoe meer natuurlijk het eruit ziet. Je wilt niet van die bruine strepen in je gezicht dus onthoud: blenden!
Blush (de middelste) breng je aan op je wangen en zorgt voor een gezonde blos. Eigenlijk moet je deze net iets boven je bronzer aanbrengen, maar zoals je op het filmpje ziet neem ik dat niet zo nauw. Eigenlijk wordt er gezegd dat je dit op de appeltjes van je wangen moet doen, maar ik doe het dus net iets meer in de hoek en niet meteen naast mijn neus. Ieder zijn ding.
Highlighter (de rechter) breng je eigenlijk weer net iets boven die blush een beetje omhoog naar je slapen. Dit is voor een natural look misschien iets too much (ik vind het wel mooi!). Zelf doe ik de highlighter ook vaak in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen.


Liquid Liner (010 Dating Joe black) – Catrice (eyeliner)

Eyeliner LotsArt

Eyeliner vind ik bij een natural look niet persé nodig en het kan ook behoorlijk lastig zijn om dit aan te brengen. Ik doe dit al kei lang, maar nog steeds heb ik er moeite mee. Ik heb er al veel geprobeerd, maar deze van Catrice is mijn alltime favorite. Zelf hou ik altijd mijn ogen een beetje open. Veel meiden doen hun ogen dicht en trekken dan met de andere hand hun oog ‘strak’. Dit is niet handig, want als je je hand weg doet zul je zien dat de lijn wat bobbelig is. Ik heb verder niet echt tips,  behalve: oefenen. (of gewoon geen eyeliner)


Wenkbrauwpoeder – Catrice 

Wenkbrouw LotsArt

Wenkbrauwpoeder, zoals ik al schreef: misschien wel de belangrijkste en zeer onderschatte make-up! Als ik maar 1 product zou mogen gebruiken zou ik misschien wel kiezen voor wenkbrauwpoeder. Ik vind mijn gezicht een beetje blote konterig zonder. Een klein beetje inkleuren boekt al gelijk veel resultaat! You’ll see!


Nou das war. Mensen die nu denken: ‘dat waren vijf minuten van mijn leven die ik nooit meer terug krijg’. Don’t blame me, ik heb je gewaarschuwd.

Joeee


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Make-up, hoe te gebruiken?”

 1. Soof avatar
  Soof

  Mooi blog en filmpje! Kan ik nog veel van leren!

 2. Heleen avatar
  Heleen

  Ha Lot, Leuk gedaan!
  Ik heb dit al niet meer nodig, je had ’t me al eerder geleerd;)
  Ik mis alleen de mascara? Of behoeft die geen uitleg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *