Makeup hoe te gebruiken: natural oog makeup

Make-up hoe te gebruiken: Natural Oog makeup

(Mocht je geen zin hebben in een lap tekst, bekijk dan meteen het filmpje, onderaan)
Ik doe graag oogschaduw op en als ik andere mensen opmaak doe ik bij diegene ook altijd oogschaduw op. Ik weet alleen niet of het aan mij ligt, maar ik vind het woord oogschaduw een beetje irritant klinken. Op de een of andere manier associeer ik het met de oogschaduw van vroeger en de bijbehorende manier van op doen. Let me refresh your mind, kennen jullie deze nog:

Oogschaduwtorentjes van de Hema

hema oogschaduw

Jaja, wie kent ze niet. De olijke oogschaduw torentjes van de Hema. Bestaande uit 3 oogschaduws binnen de zelfde kleurgroep. Stoerder was het als je er meerdere had en hier één grote toren van maakte. Ik had ze zelf in het blauw, roze en zwart geloof ik.

Anyway, hier deed je een enorme klont van op je vinger en smeerde het in een vloeiende beweging over je gehele oog uit. Het spul plakte goed van zichzelf dus je hoefde alleen maar even goed te knipperen met je ogen, zodat het ook mooi helemaal onder je wenkbrauw terecht kwam. Hier gold: hoe feller hoe beter! ( dus ging je voor dat extra klontje voor optimaal resultaat).:

Schermafbeelding 2016-02-23 om 20.03.35

 

Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Ik denk dat ik wel een manier heb gevonden om er voor te zorgen dat oogschaduw je blik versterkt in plaats van afschrikt. Ik denk niet eens dat het heel erg opvalt dat ik het vaak opheb.

3 kleuren oogschaduw:

natural oogmakeup

 

Dit is hoe ik het vaak heb. Niet overdreven, wel natuurlijk.
Ik gebruik hiervoor 3 kleuren oogschaduw. Alledrie een beetje natuurachtige bruin tinten.
1- lichte highlighter (binnenste ooghoek en onder wenkbrauw)
2- natuurlijke lichte bruin tint (over bewegend ooglid)
3- donkere bruin tint (In de arcadeboog en buitenste ooghoek)

 

 

 

 

All about nudes palette

natural oog makeup

Ik gebruik vaak dit soort paletten. Dit is de ‘all about nudes eyeshadow palette” van Essence. Vaak zijn dit soort paletten samengesteld op kleurgroep of koele en warme tinten en zijn de kleuren onderling altijd wel goed te combineren met elkaar. Ik vind dit palette erg geschikt voor iemand die niet van too much houdt. Dit komt omdat de kleuren vrij mat zijn. Op de foto zie je welke ik heb gebruikt voor in het filmpje. De vierde is dus de kleur die ik op en onder mijn wimperrand heb aangebracht en in de buitenste hoek van mijn oog. (Ik heb dan zo de neiging om outer corner of my eye te zeggen, omdat ik dat zo heb ‘geleerd’ van amerikaanse beautyfilmpjes)

 

 

Kwasten


natural oog makeup
Wellicht wat overdreven, maar ik gebruik er dus vier. Deze heb ik gewoon bij de hema en kruidvat gekocht en ik vind deze erg fijn. Ze hebben allemaal een andere functie, maar dus niet allemaal persé nodig. Ik zou sowieso een basiskwast aanschaffen. Een beetje zoals de tweede kwast (deze heeft vrij lange haren, ik zou voor kortere gaan)
Daarnaast is een blendingsbrush essentieel. Dit maakt het dat je ooglook natuurlijk wordt, doordat de harde lijnen vervaagd worden en de kleuren meer in elkaar overlopen.

 

Bekijk hier hoe ik natural oogschaduw aanbreng:

Tot slot: practice makes perfect. Het lijkt een hele klus, maar ik ben hier binnen een paar minuten mee klaar!

 

Ik ben lang van stof zoals je merkt, hopelijk vond je het interessant (Liek, Sel en Chan??).

 

Joee

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat! De enige reden dat je email adres wordt gevraagd is om ‘serieuze’ reacties van spam reacties te kunnen onderscheiden. Je email adres wordt niet getoond op de site!

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “Makeup hoe te gebruiken: natural oog makeup”

 1. Chantal avatar
  Chantal

  Haha yes, i need this. THANKS!

 2. Durk avatar
  Durk

  Zelfs ik vind dit ook interessant hoor:) ik ga oefenen!

 3. Jos avatar
  Jos

  It’s in the look of your eyes
  Ik kan wel de halve hema leegkomen om van de mijne iets te maken,
  Maar ik genruik ze gelukkig nog wel veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *